2015. augusztus 3., hétfő

LEGO Star Wars - Lépegetők

Lépegetőkkel először a Star Wars - A Birodalom visszavág című filmben találkozhattunk, A Hoth bolygó jeges felszínén vetették be ezeket a félelmetes szörnyetegeket a Lázadók bázisa ellen. A lépegetők nagy sikernek örvendenek a rajongók körében, bizton állíthatjuk nincs olyan gyermek aki ne akarna egyet. A LEGO is számtalanszor adott már ki ezzel foglalkozó készleteket - mondhatni a lépegetők a Birodalom jelképévé váltak - erősen csodálkoznánk ha a most hamarosan bemutatásra kerülő új filmekben ne találkoznánk valamelyik változatukkal. Ebben a bejegyzésben ezekről a LEGO Star Wars univerzumban is kiadott lépegetőkről fogunk írni, legyenek azok a Galaktikus Köztársaság vagy a Birodalom szolgálatában.

LEGO Star Wars - Lépegetők

LEGO Star Wars - AT-TE (75019)

Az AT-TE 6 lábbal is rendelkezik a Klónhadseregek páncélozott csapatszállító eszköze, jelentős tűzerőt képvisel a harcmezőn, egyes változatai akár függőleges falon is képesek felkapaszkodni. Az első AT-TE lépegetőket a Geonosis felszínén folyó küzdelmekben vetették be először. Olyan sikeresek voltak hogy számos más típust is terveztek belőle. A LEGO változat rengeteg fegyverrel van felszerelve a lépegetőn 6db forgatható lézerágyú található A jármű másik fegyverzete a tetején található nagyobb részecskegyorsítós ágyú, mely többfajta típusú lőszer befogadására alkalmas - A LEGO változaton található még 2db pöccindítós rakétakilövő is mellette. A LEGO Star Wars - AT-TE (75019) lépegetője összerakva 43cm hosszú és 22cm magas, a készlethez 5db minifigura jár. Megvásárolható: LEGO Star Wars - AT-TE (75019)



LEGO Star Wars - Geonosis Troopers (75089)

A kis AT-RT lépegetőt felderítésre és rendfenntartásra használták, rendkívül gyorsak voltak - így könnyedén be lehetett velük keríteni az ellenséget. Hátrányuknak tekinthető, hogy a személyzetet nem védi páncél, így azok sebezhetőek az ellenséges mesterlövészek által. A LEGO változatot egy harci csomagban kapjuk meg, összerakva 15cm magas. 2015-ben kiadott készlet úgyhogy már jutott rá az új gyorstüzelő ágyúból és két minifigurának van rajta hely. A minifigurák szintén működő fegyverekkel vannak felszerelve. Megvásárolható: LEGO Star Wars - Geonosis Troopers (75089)



LEGO Star Wars - AT-AP (75083)

Ez a lépegető három lábbal rendelkezett, a harmadik láb nehéz terepen is átsegítette a járművet és segített stabilizálni azt tüzeléshez. Ezt a típusú lépegetőt a Klónok az első vonalban nem vetették be, távolabbról mobil tüzérségként használták. A LEGO változat a Kashyyyk bolygón bevetett egyik ilyen AT-AP lépegetőt dolgozza fel. Ennek megfelelően a személyzet dzsungeles álcázófestést kapott. A LEGO Star Wars - AT-AP (75083) lépegetője összerakva 25cm magas, a lépegető tetején a központi ágyú mellett egy rugós rakétakilövő is található. Megvásárolható: LEGO Star Wars - AT-AP (75083)



LEGO Star Wars - AT-DP (75083)

Az AT-DP már az újabb generációs lépegetők közé tartozik, elsősorban rendfenntartó, járőrfeladatokra használták olyan világokon ahol feltételezhetően Lázadók is vannak. A lépegető egy lézerágyúval rendelkezik oldalán lőrések vannak, így a személyzet saját kézifegyvereivel is tudja növelni a tűzerőt, vagy védekezhet oldaltámadás ellen. A LEGO változat 28cm magas lesz, és a forgatható lézerágyún kívül még rugós rakétavetővel is fel van szerelve. Megvásárolható: LEGO Star Wars - AT-DP (75083)



LEGO Star Wars - AT-AT (75054)

Az AT-AT a leghíresebb lépegető, a korábbi AT-TE lépegető sikerén felbuzdulva fejlesztették ki a Birodalmi csapatok támogatására. Először A Birodalom visszavág című epizódban találkozhattunk vele. A LEGO többször kiadta már, a legújabb változat a 75054-as sorozatszámú - közel 500 új építőelemmel bővült a régebbi 8129-hez képest. A lépegető LEGO változata is hatalmas 33cm hosszú és ugyanilyen magas. A feje alatt egy dupla rugós rakétavető található. Megvásárolható: LEGO Star Wars - AT-AT (75054)



LEGO Star Wars - Imperial AT-ST (10174)

Ezt a felderítésre használt lépegetőt szintén A Birodalom visszavág epizódban láthattuk nagyobb szerephez A Jedi visszatér részben jutott. A LEGO szintén többször kiadta már, a legjobb a különleges gyűjtői kiadás mely 46cm magas és igen élethűre sikerült, több mint 1000db építőelemet tartalmaz. Beszerzése mára már elég körülményes, 2006-ban adták ki - mivel gyűjtői változat nem áll méretarányban a többi LEGO lépegetővel, belseje sincs kidolgozva és minifigura sem jár hozzá.



A Star Wars univerzumban számos más lépegető is létezik, ezek talán a legnépszerűbbek, ezért készült belőlük valószínűleg LEGO változat is. Az új filmek megjelenésével a termékcsalád újabb lendületet fog kapni, és várhatóan a régi nagy slágereket is kiadják újra - a leginkább az AT-ST lépegetőből lehetne már egy új változat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése